Συντήρηση κοσμημάτων & επιμετάλλωση

Jewellery Maintenance & Plating

Συντήρηση κοσμημάτων

Κάθε κόσμημα συνοδεύεται από υφασμάτινη θήκη και μεταλλική κρεμάστρα, έτσι ώστε να φυλάσσεται στην ντουλάπα του πελάτη. Κάθε κόσμημα φέρει το ταμπελάκι με το logo της εταιρείας Cosette.Cosette, το όνομα του, την συλλογή στην οποία ανήκει, τα υλικά από τα οποία αποτελείται και ένα πανάκι καθαρισμού, με το οποίο μπορεί ο πελάτης να καθαρίσει – γυαλίσει ελαφρώς το μέταλλο μετά από κάθε χρήση.

Συνίσταται τα κοσμήματα να μην έρχονται σε επαφή με υγρά (π.χ. νερό, αρώματα, κρέμες και λοσιόν, θαλασσινό νερό, νερό πισίνας κ.λπ). Να μην έρχονται σε επαφή με χημικά. Να σημειωθεί ότι η τριβή και η επαφή με το δέρμα και κατ’ επέκταση το pH του δέρματος είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε φθορά της επιμετάλλωσης. Τα μέρη που φέρουν δέρμα, αν τυχόν λερωθούν κατά την χρήση, μπορούν να καθαριστούν με ειδικό υγρό που μπορεί ο πελάτης να προμηθευτεί από καταστήματα του εμπορίου. Αντίστοιχα οι πέτρες μπορούν να γυαλιστούν με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανάκι.

Δεν φέρουμε καμία ευθύνη στην περίπτωση κακής χρήσης, μεταχείρισης ή συντήρησής τους, ενδεικτικά για την ζημιά κάποιου μεταλλικού μέρους από την κακή χρήση, μεταχείριση ή συντήρηση.

Παρ’ όλα αυτά, στην περίπτωση αυτή μπορούμε να το επισκευάσουμε ή να αντικαταστήσουμε τα φθαρμένα μέρη. Ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς θα καθορίζεται το κόστος και θα προχωράμε στην επισκευή του, σε συνεννόηση πάντα με τον πελάτη.

Τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τον πελάτη.

 

Επιμετάλλωση

Η εταιρεία Cosette.Cosette χρησιμοποιεί κυρίως ορείχαλκο ο οποίος επιμεταλλώνεται

– είτε με κίτρινο χρυσό 24Κ και αποκτά κίτρινο χρυσαφί χρώμα, (επιχρύσωμα)

– είτε με ροζ χρυσό 24Κ και αποκτά ροζ χρώμα, (επιμετάλλωση ροζ χρυσού)

– είτε με πλατίνα και αποκτά ένα ανοιχτό γκρι, προς ασημί χρώμα (επιπλατίνωμα)

– είτε με ρουθήνιο και αποκτά μαύρο χρώμα (επιμετάλλωση ρουθηνίου)

Τόσο το ρουθήνιο όσο και η πλατίνα ανήκουν στα ευγενή και πολύτιμα μέταλλα.

Όλα τα μεταλλικά μέρη των κοσμημάτων της Cosette.Cosette είναι επιμεταλλωμένα.

Πιο συγκεκριμένα, επιμεταλλωμένα είναι όλα τα σχέδια και μεγέθη ορειχάλκινων επιφανειών που κοσμούν τα προϊόντα μας, τα σχήματα με το LOGO της εταιρείας, οι γάντζοι κουμπώματος, το σύρμα που χρησιμοποιείται για να δεθούν οι πέτρες με το υπόλοιπο κόσμημα, αλλά και οι κρίκοι και οι αλυσίδες που κοσμούν τα κοσμήματα μας.

Επιχρύσωμα με χρυσό ή ρόζ, επιπλατίνωμα και επιμετάλλωση με ρουθήνιο είναι ένα λεπτό στρώμα υλικού πάνω από το υπάρχον μέταλλο, επομένως η φθορά του χρώματος της επιμετάλλωσης κατά περίπτωση είναι πιθανή σε βάθος χρόνου. Η σωστή συντήρηση και φροντίδα των κοσμημάτων επιβραδύνει κατά πολύ τη πιθανή αυτή φθορά.